In contact komen met de locals

De beste manier om Egypte beter te leren kennen is door nieuwe mensen te ontmoeten. Locals kunnen je de mooiste verhalen vertellen, er kunnen vriendschappen ontstaan en ze kunnen je de fijnste plekjes laten zien buiten de gebaande paden die iedere toerist bekijkt tijdens een bezoek aan het land. Dit is makkelijk geschreven, maar hoe kom je in contact met de locals? Heel eenvoudig, door je te mengen onder de locals en je open te stellen voor gesprekken. Ondanks dat verkopers in Egypte soms vervelend overkomen zijn Egyptenaren van nature heel vriendelijk en behulpzaam. Ze geven veel om familie en vrienden. Graag willen ze hun vriendenkring uitbreiden en staan daarom graag open voor een gesprek. Het nadeel is wel dat veel Egyptenaren geen Engels spreken hoewel de jongeren dit tegenwoordig wel op school leren.

Ga niet naar luxe restaurants of bekende ketens om te eten
Zowel in luxe restaurant als in de bekende fastfoodketens komen voornamelijk toeristen. Luxe restaurants zijn veelal niet haalbaar voor de gewone Egyptenaar simpelweg omdat het te duur is. Laten we eerlijk zijn, het luxe eten en het fastfood kunnen we ook bij ons in Nederland prima eten, daarom is het des te leuker om juist op plekken te eten waar ze lokaal eten serveren en waar ook de lokale bevolking komt eten. Eén goede gedachte is wanneer de locals hier eten je mag verwachten dat het eten ook prima van kwaliteit en smaak is.

Probeer eens wat alternatieve manieren van cultuur 
Kijk wat verder dan de standaard toeristische attracties die je op de meeste plekken tegenkomt. Natuurlijk is het heel leuk om de meest beroemde bezienswaardigheden te bekijken als je ergens bent, ze zijn tenslotte niet voor niets zo beroemd, maar doe ook eens iets van buiten de gebaande paden. Ga eens naar de bioscoop, naar een concert of theater en begeef je onder de locals. Natuurlijk zit je met taalverschil maar in veel gevallen kan je je prima redden met Engels.

Blijf niet in je hotel en ga naar buiten
Wanneer je binnen de muren van je hotelcomplex blijft is de kans dat je in contact komt met de locals heel klein. Trek er daarom lekker op uit. Een goede manier om anderen te ontmoeten is door op het publieke strand te gaan liggen. De locals mogen niet op de mooie stranden van de hotels komen maar willen vaak wel met de hele familie naar het strand toe. De publieke stranden zijn vaak gezellig druk en zit men weldegelijk te wachten op een praatje. Dit is in onze ogen één van de beste manieren om in contact te komen met de locals en heb je ook daadwerkelijk alle tijd om een praatje te maken.

Neem publiek transport i.p.v. een huurauto of taxi
Wanneer je snel naar je hotel wilt of ergens anders heen wilt gaan zonder gedoe is het slim om een taxi te nemen. Wanneer je alle tijd hebt en wilt genieten van het echte Egyptische leven is het heel leuk om met het openbaar vervoer te reizen. Je reis zal er ongetwijfeld wat langer over doen, daarentegen zullen de kosten aanzienlijk lager zijn dan wanneer je een taxi neemt of een auto huurt. Zeker op lange afstanden is het openbaar vervoer erg goedkoop. Vanaf de kustplaatsen richting Luxor rijden kan prima met de bus en op deze manier leer je ongetwijfeld andere mensen kennen als je er naast zit.

Winkel niet in winkelcentra maar in de oude markten
Ook landen als Egypte worden tegenwoordig steeds moderner. De oude winkeltjes zijn nog steeds te vinden maar tegenwoordig komen de moderne winkelcentra steeds vaker in het straatbeeld. Met name bij de grote plaatsen zie je dit steeds vaker komen. Dit is niet zo gek, de moderne Egyptenaar heeft daar net als wij behoefte aan. Gelukkig zijn de traditionele bazaars nog steeds te vinden in alle plaatsen. Hier komt men om de dagelijkse boodschappen te halen en om een praatje met elkaar te maken. De mannen drinken hier thee en roken de waterpijp voor het sociale aspect. Ga er eens bij zitten en doe met de mannen mee, vaak vinden ze dat leuk!

Conclusie
Ondanks dat het soms lastig lijkt om contact te leggen met de locals vanwege het taalverschil is dit in veel gevallen niet zo. Sta er voor open, maak een praatje en je zult al snel merken dat de Egyptenaren een zeer welwillende bevolking hebben die graag met je praten over van alles!