Duiken In Hurghada

Duiken in de Rode Zee bij Hurghada is duiken op één van de mooiste plekken van de wereld. Het is veel dichterbij dan landen als Indonesië, Curacao en Australië en is daardoor ook nog eens goed betaalbaar. Het goede klimaat van Hurghada zorgt er voor dat de condities altijd goed zijn en dankzij de vele duiklocaties is het duiken leuk voor zowel de beginnende als gevorderde duiker. Kortom, als je wilt duiken, ga eens naar Hurghada!

Duikscholen
Om in Hurghada te kunnen duiken zul je hoogstwaarschijnlijk een duikschool nodig hebben. De kans dat je in het bezit bent van een eigen boot en ook nog eens flessen en lood mee hebt is klein. Duikscholen zijn er echt heel veel in Hurghada. Bijna alle grote hotels hebben een eigen duikschool en daarnaast zijn er ook nog eens vele losse duikscholen te vinden. Ons advies is altijd om een duikschool te kiezen waar ze je eigen taal spreken. Bij een duikschool is een haal- en brengservice van en naar je hotel heel fijn. Soms zit dit inbegrepen en soms niet, het is goed om dit even dubbel te checken voordat je akkoord geeft.

De eerste keer
Als je nog nooit hebt gedoken kan je er voor kiezen om een keer een introductieduik te maken. Je gaat dan onder begeleiding van een ervaren instructeur mee onder water. Je leert de basis en signalen en verder hoef je alleen maar te kijken wat je onder water tegenkomt. Als je dit leuk vindt kan je er vervolgens voor kiezen om een opleiding te gaan volgens. PADI en SSI zijn internationaal erkende opleidingen en worden hier veel gegeven. De eerste keer is altijd spannend, kies voor een goede duikschool met Nederlandstalige begeleiding, ze kunnen je tot rust brengen en communiceren gaat daardoor veel makkelijker.

Duikcursus volgens in Hurghada
Als je graag wilt leren duiken of een brevet verder wilt komen dan je momenteel al hebt is het leuk om een duikcursus te volgen. Hurghada leent zich hier bij uitstek voor. Het heldere blauwe water en de rust tellen mee als “vertrouwd” water waardoor je geen duiken in het zwembad hoeft te maken. Buiten duiken is echt veel leuker dan in het zwembad duiken! De meeste cursussen bestaan uit een stukje theorie en een stukje praktijk. Met name voor het stukje theorie is het handig als je instructeur je eigen taal spreekt. Ondanks dat de theorie niet heel moeilijk is kan het echt in je voordeel werken wanneer dit begrijpelijk wordt uitgelegd en je duidelijke vragen kunt stellen. Een tip is om het theorieboek al voor vertrek naar Hurghada te bestuderen zodat je tijdens je vakantie niet de hele avond op je hotelkamer hoeft te studeren maar lekker kunt genieten van het mooie land!

Duiklocaties
In de wateren in de buurt van Hurghada zijn vele duiklocaties te vinden. Zowel voor de beginnende als ervaren duiker zijn er voldoende locaties te vinden om de duiken spannend te houden. Of je nu tot 18 meter diepte lekker visjes wilt kijken en fotograferen of je wilt wrakken beduiken op diepte en stroming (Salem Express en de Thistlegorm), het is er allemaal mogelijk. Veel locaties liggen op korte vaarafstand, anderen liggen wel wat verder weg. Het mooie is dat iedere locatie echt anders is met verschillende soorten onderwaterleven. De duikschool bepaalt uiteraard waar je gaat duiken maar geef gerust je voorkeur voor een mooie stek!