Egypte met kinderen

Omdat Egypte voornamelijk bekend staat om de woestijn, piramides en oude tempels ligt het wellicht niet voor de hand om het land te zien als bestemming om met kinderen naartoe te gaan op vakantie. Niets is echter minder waar en de laatste jaren neemt Egypte ook in rap tempo toe als bestemming voor kinderen. Graag vertellen we je hier wat meer over.

Voor jezelf is het belangrijk om te weten wat je als ouder wilt doen en waar de interesses van de kids liggen. Als je twee weken lang oude tempels (die schitterend zijn!) in de woestijn wilt bezoeken zullen de kinderen het op een gegeven moment behoorlijk zat worden en ongetwijfeld hun interesse gaan verliezen en vervelend worden. Ze zullen veel liever naar een mooi hotel langs de kust gaan om hier heerlijk in het zwembad of de zee te spelen. Misschien dat je kids oud genoeg zijn voor een combinatie van deze twee?

Verblijf in een hotel in één van de badplaatsen
Ons advies is om in een resort te verblijven in één van de vele badplaatsen die Egypte kent. Hurghada of nog beter El Gouna zijn hiervoor prima geschikt. Er zitten hier diverse hotels die vele activiteiten voor kinderen aanbieden en ook in het bezit zijn van grote waterparken of entertainment op het strand. Waar buiten het hotel Hurghada nog wel als druk kan worden ervaren heb je dat in El Gouna veel minder. Dit plaatsje is klein en modern met prachtige hotels waar kinderen zich direct thuis zullen voelen. Het all-inclusive concept zie je veel in Egypte, eten en drinken zijn bij je hotel kosteloos en zo veel als je wilt. Kids kunnen lekker een ijsje of iets te drinken halen als ze willen, vaak vinden ze dat erg leuk!

Doe tussendoor af en toe een excursie
Excursies worden overal aangeboden. Het aanbod van excursies is ook heel divers. Zo kun je er voor kiezen om een dag naar Luxor te rijden met een touringcar en hier een paar van de mooiste tempels van het land te bekijken. Het is een complete afwisseling met bij het strand liggen en doordat je dit een keertje tijdens de vakantie doet zullen de kids ook hun aandacht bij deze oudheden kunnen laten en het zelfs interessant vinden.

Je kunt er ook voor kiezen om een snorkeltocht te maken. Met een boot lekker de zee op wanneer je geluk hebt zie je onderweg zelf nog wel dolfijnen. Tussendoor stoppen om de onderwaterwereld te bewonderen, gekleurde visjes doen het altijd goed! Bemanning op de boot is over het algemeen gek op kinderen en maken ook veel grapjes met ze. Tussendoor een eigen visje vangen die ze nog mogen opeten ook.

Een dagje naar de woestijn is ook spannend. Op een kameel zitten, ontdekken hoe de bedoeïenen leven en in de avond gezellig met een buikdanseres mee dansen? Alles is mogelijk! Of wat dacht je van een stoere jeep- of quadsafari tocht door de woestijn als de kinderen een stukje ouder zijn? Super stoer om te doen natuurlijk!

Door je hotel als thuisbasis te houden is het leuk en afwisselend om af en toe een excursie te boeken. Ook voor jezelf is het leuk om iets meer over het land te leren.

Rondreizen met kinderen in Egypte
Wanneer je toch een rondreis wilt maken en op deze manier meer over Egypte wilt leren kan dat natuurlijk prima. Er zijn ook diverse reisorganisaties die rondreizen door Egypte voor kinderen aanbieden. Vaak zijn het afwisselende reizen waarbij je de cultuur mixed met leuke dingen doen om de interesse vers te houden. Een rondreis voor kinderen met daarna nog een weekje strandvakantie is ook een manier van reizen die je vaker ziet.

Conclusie
Op vakantie met kinderen naar Egypte gaan is een zeer goed idee! Je hebt een zongarantie voor niet al te veel geld. Hou de afwisseling erin en je zult zien dat je een geweldige vakantie zult beleven!