Vallei der Koningen

Ben je er klaar voor om op vakantie te gaan en kijk je uit naar een avontuurlijke vakantie waarin je een hoop gaat beleven, maar waar je ook echt iets kunt gaan leren? Dan is een mooie en geweldige vakantie naar Egypte ongetwijfeld iets voor jou. Je bent waarschijnlijk niet zomaar op deze website terecht gekomen, aangezien we op deze website je alles vertellen over alle bezienswaardigheden in Egypte die wat ons betreft zeer de moeite waard zijn. Dus mocht je deze bezienswaardigheid niet willen gaan bezoeken, bekijk dan vooral de andere artikelen over de geweldige bezienswaardigheden in Egypte voor een onvergetelijke vakantie.

Begraafplaats op Werelderfgoedlijst
Voor de liefhebbers van begraafplaatsen en plekken die op de Werelderfgoedlijst staan, dan is de Vallei der Koningen enorm de moeite waard om te bezichtigen. In Opper-Egypte, een plaats nabij het prachtige Luxor, is deze begraafplaats te vinden. Het is een collectieve begraafplaats van farao’s uit het Nieuwe Rijk. Deze vallei is voor Egypte heel bijzonder, omdat er in deze vallei enorm veel werd gebouwd en er dus in al die jaren daarna vaker opgravingen zijn gedaan die veel zeiden over die tijd en over de geschiedenis. Daarnaast heeft de vallei nog iets anders bijzonders: er zijn namelijk twee delen die allebei verschillend zijn.

De Vallei der Koningen heeft een westelijk deel en een oostelijk deel. Voor de toeristen, en ook dus voor jou als je besluit om naar Egypte op vakantie te gaan en dus ook de Vallei der Koningen wilt gaan bezoeken, is alleen het oostelijke deel toegankelijk. In dit deel kun je dus de collectieve begraafplaats van farao’s uit het Nieuwe Rijk zien. Het westelijke deel is eigenlijk meer het deel dat toegankelijk is voor wetenschappers en waar dus ook nog steeds veel onderzoek wordt gedaan en soms zelfs ook opgravingen worden gedaan en af en toe ook daadwerkelijk nog wat gevonden wordt wat wetenschappers zelfs enigszins doen verrassen.

Koningen en Koninginnen
Wat ons betreft is de Vallei der Koningen een bezienswaardigheid die je echt hoog bovenaan je lijstje moet zetten wanneer je besluit om naar Egypte op vakantie te gaan. Het is zeer indrukwekkend om deze collectieve begraafplaats te zien en daarnaast is de omgeving ook enorm de moeite waard om te zien en om doorheen te rijden richting het oostelijke deel van de Vallei der Koningen. Wist je trouwens ook dat er een Vallei der Koninginnen in Egypte is die je kunt gaan bezoeken? Die moet je zeker gaan bezoeken als je besluit om de Vallei der Koningen te gaan zien. We raden het dan ook zeker aan om deze vallei ook te gaan bekijken.