Hotels in Hurghada

In Hurghada staan ruim 150 hotels. Dit aantal is de afgelopen jaren explosief gegroeid en zal naar verwachting de komende jaren ook nog blijven groeien. De stad heeft voldoende ruimte om uit te breiden en wordt met het jaar populairder bij toeristen. 

De meeste hotels in Hurghada zijn groot en luxe. Alle grote internationale hotelketens zijn vertegenwoordigd in Hurghada, denk hierbij aan het Hilton, Sheraton, etc… Daarnaast zijn er veel hotels die eigendom zijn van rijke particulieren, bedrijven en de overheid. Gezien de mate van hygiëne die wij in Nederland en België gewend zijn raden we je altijd aan om een hotel te kiezen met minimaal 3 sterren, de voorkeur heeft 4 of 5 sterren. In deze hotels weet je zeker dat alles op het gebied van hygiëne goed geregeld is, dat ze bijvoorbeeld schoon mineraalwater gebruiken om groente te wassen of voor de ijsklontjes. In de meer eenvoudige hotels kan dit zomaar met kraanwater worden gedaan, de kans dat wij hiervan ziek worden is groot.

Pakketreizen
De meeste vakantiegangers vanuit Nederland en België in Hurghada hebben een pakketreis geboekt. Dit houdt in dat je een vlucht met hotel ineen hebt geboekt. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Als je op vakanties Hurghada zoekt kom je vele reisorganisaties tegen die dit soort reizen aanbieden. Je bent op deze manier wel beperkt in de keuze van je hotel. Als je van te voren precies weet in welk hotel je wilt verblijven maar deze niet wordt aangeboden door één van de vele aanbieders kan je kiezen voor losse hotels en een losse vlucht.

Losse hotels
Het boeken van losse hotels is over het algemeen duurder dan dat van de bovengenoemde pakketreizen. Het is namelijk niet alleen het hotel dat je nodig hebt maar je hebt ook nog een vliegticket naar Hurghada nodig. Losse hotels zijn online eenvoudig te boeken. Dit kan je doen met website als Booking of Expedia. Ook hebben de meeste hotels wel een eigen website waarop je een kamer kunt boeken, deze zijn vaak veel duurder dan de grote boekingssites en de garantie die je krijgt is vaak niet best.

All-Inclusive
Veel hotels in Hurghada werken op basis van all-inclusive. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf op het terrein van het hotel onbeperkt kunt eten en drinken, hier hoef je niets voor te betalen. Er zijn vaak wel uitzonderingen, denk hierbij aan eventuele a la carte restaurants of sterk alcoholische dranken. Het is natuurlijk heel makkelijk dat als je dorst hebt je snel even een koud glas frisdrank kunt halen of een broodje hamburger als je trek krijgt in de middag.