Excursies Hurghada

Je kunt er voor kiezen om tijdens je vakantie niet van je resort te komen en hier heerlijk ontspannen en relaxen om weer volledig op te laden voor als je weer thuis komt. Je kunt er ook voor kiezen om meer te leren over Egypte en de omgeving van Hurghada. Hiervoor kun je diverse excursies boeken tijdens je vakantie. Zo kan je bijvoorbeeld de onderwaterwereld ontdekken door te snorkelen of duiken of juist meer leren over de oudheid door een bezoekje te brengen aan Caïro en de piramides, net wat jij wilt.

Het boeken van de excursies kan je bij je eigen reisorganisatie, bij lokale toeristenbureau’s of heel eenvoudig voor vertrek online. Dit laatste scheelt een hoop gedoe (en voor ook een hoop geld) ter plekke. Maar nogmaals, vooral doen waar je je het prettigst bij voelt.

Hieronder een aantal excursies die te doen zijn vanuit Hurghada:

Excursie naar Caïro: De hoofdstad van Egypte is een enorme stad en is zo veel groter, drukker en imposanter dan Hurghada. Je kunt een excursie naar Caïro boeken voor één of twee dagen en vertrekt met de bus. Na een uurtje of 6 rijden kom je aan en zul je diverse bekende onderdelen van de stad gaan bezoeken. Natuurlijk zullen de wereldberoemde piramides van Gizeh hier deel van uitmaken. Het Egyptisch museum en de Sfinx zul je zeker ook zien. Als je overigens liever van wat meer luxe houdt is het ook mogelijk om een vlucht te boeken vanuit Hurghada, hier hangt echter wel een behoorlijk prijskaartje aan.

Excursie naar Luxor: Luxor was vroeger de hoofdstad en veruit de rijkste stad van Egypte. Dit is duidelijk terug te zien aan de hoeveelheid indrukwekkende tempels die hier nog staan en te bezichtigen zijn. De busreis duurt zo’n 5 uur waarna je aankomt in het grote openluchtmuseum. De Tempel van Karnak, Vallei der Koningen, Kolossen van Memnon, het graf van Toetanchamon en nog veel meer is hier te bewonderen. Het is werkelijk waar één van de meest indrukwekkende plekken van de wereld.

Dagje snorkelen bij Giftun Island: Je vertrekt vroeg in de ochtend met de boot naar het eiland met het witste strand wat je ooit in je leven hebt gezien. Er staan heerlijke bedjes waar je lekker kunt zonnen en relaxen. Snorkelen kan je hier heel goed doen. Ondiepe riffen die bij uitstek geschikt zijn voor snorkelaars vol met leven en gekleurde vissen. Even lekker zwemmen kan je hier ook prima doen. Na het zwemmen een lekker koud drankje halen op het strand en je hebt vervolgens een heerlijke dag!

Jeepsafari in de woestijn met sterrenhemel: Het klinkt te mooi om waar te zijn. Je wordt bij je hotel opgehaald met een jeep om vervolgens de woestijn in te rijden en aan te komen bij een bedoeïenendorp. Je leert hier van de bevolking hoe te leven in de woestijn. Bij aankomst krijg je een lekker kopje kruidenthee en in de avond krijg je een romantisch diner bij kaarslicht in de woestijn. Om het romantische tripje een nog mooier einde te geven kan je na je diner genieten van een schitterende sterrenhemel aan de heldere lucht boven de woestijn. Na afloop wordt je weer naar je hotel gebracht.

Stadstour El Gouna: Op een kleine afstand van Hurghada ligt de veel nieuwere en moderne badplaats El Gouna. Deze 2 plaatsen liggen dicht bij elkaar maar zijn bijna niet met elkaar te vergelijken. Tijdens deze trip vertrek je met een gids richting El Gouna en ga je de stad verkennen. Je neemt een kijkje bij de luxe haven met prachtige jachten, gaat op visite bij het El Gouna Aquarium, ontdekt de stad met vele winkeltjes en bekijk de witte stranden die populair zijn bij de kite surfers van over de hele wereld. De trip duurt ongeveer 4 uur en is een heerlijke break tijdens je vakantie.