Visum en reisdocumenten

Wanneer je op vakantie gaat naar Egypte moet je over een visum beschikken. Er zijn verschillende manieren hoe je aan dit visum kunt komen en er zijn verschillende soorten visums. We gaan je hieronder alles vertellen over het benodigde visum voor Egypte. Het maakt overigens niet uit waar je het land binnenkomt, in alle plaatsen en vliegvelden gelden dezelfde regels.

2 soorten visums
Wij hebben het hier over visums voor toeristen voor een tijdelijk verblijf. We gaan het hier niet hebben over een permanent visums dat je nodig hebt om te emigreren of om in Egypte te wonen.

Single entry visum. Dit is het visum wat voor de meeste toeristen geschikt is. Dit visum is geldig voor een periode van 90 dagen. Met dit visum mag je slechts eenmalig het land binnenkomen en hier voor een periode van 30 dagen aaneengesloten blijven.

Multi entry visum. Het Multi Entry Visum is ook 90 dagen geldig maar hiermee mag je binnen die 90 dagen het land zo vaak binnenkomen als je wilt. Dit wel met een maximale periode van 30 dagen achter elkaar. Veelal wordt dit visum gebruikt door zakenmensen die regelmatig heen en weer moeten voor zaken.

Een visum is vrij eenvoudig op het vliegveld van aankomst te verkrijgen. De kosten voor het single entry visum bedragen rond de 35 Dollar. Dit bedrag kan van tijd tot tijd een beetje verschillen maar zal altijd rond dit bedrag zitten. Het is handig om dit bedrag contant bij je te hebben om alles snel en soepel te laten verlopen. Wanneer je in het bezit bent van een Nederlands of Belgisch paspoort is het ook mogelijk om voor vertrek je visum online te regelen. De kosten liggen dan over het algemeen wat hoger maar het maakt je aankomst in Egypte wat soepeler doordat je niet in de rij hoeft te wachten. De online prijzen voor een single entry visum bedragen rond de 45 Euro en voor een multi entry visum rond de 80 Euro.

Om een online visum aan te vragen is het nog niet nodig dat je een vliegticket hebt voor Egypte maar wel dat je al een verblijfsplek hebt. Je moet dus weten in welke plaats en hotel je gaat verblijven.

Sinaï en Sharm el Sheikh
Wanneer je in dit gebied of deze plaats verblijft (inclusief het St. Catharina klooster) dan is een visum niet nodig. Je mag gedurende 15 dagen gratis in dit gebied verblijven. Bij aankomst op het vliegveld ontvang je kosteloos een 15 dagen visum stempel in je paspoort.

Reisdocumenten
Wanneer je naar Egypte reist moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort dat bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig is.