Weer Hurghada

Als je op vakantie naar Hurghada gaat wil je natuurlijk wel graag weten op welk moment in het jaar je daar het beste heen kunt gaan. Ondanks dat je het gehele jaar op vakantie kunt gaan naar Hurghada omdat het er altijd wel lekker weer is het op bepaalde momenten nou eenmaal beter dan op andere momenten. Hurghada valt onder een typische winterzon bestemming. Er is dan vaak sprake van hete zomers en zwoele winters waarbij de temperaturen overdag ruim boven de 20 graden liggen.

Klimaat Hurghada
In Hurghada is sprake van een woestijnklimaat. De zomers zijn heet tot extreem heet, neerslag valt er in deze periode niet tot nauwelijks. De wind vanaf zee is soms koel maar ook deze is in de zomer te verwaarlozen. Temperaturen komen in de zomermaanden al snel hoog boven de 35 graden uit wat het voor een vakantie wellicht een beetje te warm maakt. In de wintermaanden is het veel aangenamer in Hurghada. Temperaturen van tussen de 24 – 30 graden met een verkoelende wind vanaf zee. In de avonden kan het wel wat afkoelen waardoor een trui in de avond geen overbodige luxe is.

Beste reistijd Hurghada
De meeste toeristen kiezen ervoor om in de wintermaanden naar Hurghada te reizen. Kort door de bocht is dit van oktober t/m mei waarbij het in januari en februari de koudste maanden van het jaar zijn. Wil je toch die brandende zon voelen ga dan vooral in de maanden juli en augustus richting de badplaats.

Temperatuur zeewater Hurghada
Het gehele jaar door ligt de temperatuur van het zeewater bij Hurghada boven de 20 graden. Deze temperatuur in combinatie met het schitterende onderwaterleven maakt dit tot één van de beste plekken op de wereld om te duiken en snorkelen. In de maanden januari t/m maart ligt de temperatuur tussen de 21 en 23 graden, de overige maanden in het jaar ligt de temperatuur hoger waarbij het in de zomermaanden soms tot wel 28 graden kan oplopen.