Sharm el Naga

Wanneer je veel wilt duiken in de Rode Zee maar niet zo veel eisen aan alles om je heen stelt dan is Sharm el Naga de “place 2 be” voor je. Gelegen op 45km onder Hurghada en 25km boven Safaga ligt midden in de woestijn direct aan de kust een klein resort met duikschool genaamd Sharm el Naga. Het wordt ook wel gezien als één van de beste plekken om te duiken en snorkelen langs de kust van Egypte. Extra bijzonder hier is dat het resort over een eigen huisrif beschikt waarbij je vanaf de kant al direct prachtige duiken kunt maken. Ondanks dat we Sharm el Naga onder het kopje “bestemmingen” laten vallen is het eigenlijk niet veel meer dan een resort.

Hoe je er kunt komen
Wanneer je naar Sharm el Naga wilt gaan voor een vakantie is de makkelijkste manier om je te laten ophalen vanaf het vliegveld bij Hurghada. Het is een tochtje van zo’n 45km door de woestijn. Zeker wanneer je in de avond aankomt zie je vrijwel niks om je heen omdat het te donker is. Als je niet wordt opgehaald kunt je er voor kiezen om een taxi te nemen, dit is vaak de makkelijkste oplossing. Deze staan op je te wachten bij het vliegveld. Als je een dagje naar Sharm el Naga wilt kan je hier komen door een excursie te boeken vanuit Hurghada of Safaga.

Het resort
Er staan een aantal bungalows in Sharm el Naga, deze kan je uiteraard voor een bepaalde periode huren. De bungalows zijn compleet maar basic ingericht. Er is verder een mooi zwembad, een speeltuin voor kinderen, ligbedjes op het strand en natuurlijk een restaurant waar je kunt genieten van een ontbijtje, lunch en diner. De duikschool op het resort mogen we niet vergeten want hiervoor ben je hier waarschijnlijk gekomen. 

Duikschool, duiken en snorkelen
De duikschool is aangesloten bij PADI. Op deze manier ben je verzekerd van een bepaalde kwaliteit van spullen, instructeurs en cursussen, alles moet op een bepaalde en veilige manier gedaan worden. De meeste duikers die hier op het resort verblijven hebben eigen duikspullen bij zich. Ze hoeven dan alleen maar lood en een fles te huren, dit is hier eindeloos op voorraad. Wanneer je geen eigen uitrusting hebt kun je deze hier ook huren, over het algemeen is de kwaliteit hiervan prima. Snorkelmaterialen zijn er ook volop te huur. Ze hebben zelfs volgelaatsmaskers met ingebouwde snorkels.

Sharm el Naga beschikt over een eigen huisrif in de baai. Dit is een enorme luxe. Het is ook echt een mooi huisrif waarbij je gewoon vanaf het strand het water in kunt lopen en na een paar meter al de mooiste vissen en koralen onder je kunt bewonderen. Heel geleidelijk loopt de diepte van het huisrif af naar zo’n 30 meter. Voor duikers die graag de diepte in gaan zijn er diepere plekken maar hier is niet veel meer te zien. Het huisrif is daarom voor iedereen goed toegankelijk, zowel voor duikers als voor snorkelaars.

Er zijn ook nog een paar zodiacs waarmee je onder begeleiding naar verder weg gelegen duikstekken kunt. Deze zijn vrijwel ongerept omdat hier niet veel duikers komen. Op het moment dat je een cursus wilt doen is dat ook prima te doen hier. Van beginnerscursus tot instructeur, alle opleidingen worden aangeboden door ervaren instructeurs.

Excursies naar Sharm el Naga
Er worden veel excursies aangeboden naar Sharm el Naga. Wanneer je op het resort verblijft dan kan het overdruk knap druk worden met mensen van allerlei verschillende nationaliteiten. Het is handig om dit van te voren te weten. Vroeg in de ochtend en in de namiddag keert de rust weer heerlijk terug!