Vliegveld Hurghada

Het vliegveld van Hurghada draagt de officiële naam Hurghada International Airport maar wordt doorgaans gewoon Hurghada Airport genoemd. De IATA code van het vliegveld zoals je dit op je ticket ziet staan is HRG.

Met twee terminals is het vliegveld niet zo heel groot maar door de populariteit van de badplaats is het toch wel het tweede vliegveld van Egypte (Caïro staat met stip op nummer één). Pas in december 2014 werd de laatste terminal gebouwd, deze hebben ze terminal 1 genoemd en is dus redelijk nieuw en veel groter dan terminal 2.

Van het vliegveld naar Hurghada
Hurghada Airport is ten zuiden van Hurghada gelegen. Waar het op veel plekken op de wereld soms nog wel een flinke afstand is van het vliegveld naar je hotel valt dat in Hurghada erg mee. Het vliegveld ligt namelijk op slechts 12 km afstand van het centrum van de stad. Veel hotels liggen echter aan de gunstige kant hiervan en dan is het veelal nog minder dan 20 minuten rijden.

Wanneer je je reis bij een reisorganisatie hebt geboekt is de kans heel groot dat je bij het vliegveld wordt opgewacht en je naar je hotel gebracht wordt. Als je zelf je reis hebt geboekt dan is de makkelijkste manier om op de plek van bestemming te komen het nemen van een taxi. De prijs voor een taxi is rond de 200 Egyptische Pond voor een enkeltje. Het is ook mogelijk om vanuit Nederland of België online een vliegveld transfer te boeken. Dit kost je tussen de 10 en 15 Euro en dan staat er netjes iemand op je te wachten bij het vliegveld die je direct naar je hotel brengt. Dit scheelt ter plekke een hoop gedoe.

Visum
Om Egypte en dus ook Hurghada in te komen moet je op het vliegveld direct een visum kopen. Dit gaat heel simpel en kom je vanzelf tegen op het moment dat je het vliegtuig uit gaat. Lees hier meer over visum Egypte.