Stranden van Hurghada

De stranden van Hurghada zijn ware pareltjes. De stranden zijn van fijn zand en de zee is altijd mooi blauw van kleur. De zee is over het algemeen rustig en loopt langzaam af vanaf het strand waardoor je er heerlijk kunt zwemmen en afkoelen. De mooiste stranden van Hurghada liggen bij de hotels maar er zijn ook publieke stranden waar je heen kunt gaan. Hier kom je in aanraking met de plaatselijke bevolking die ook lekker een dagje naar het strand gaan en natuurlijk andere toeristen die eens iets anders willen dan het resort.

Stranden bij de hotels
Vrijwel alle grote luxe hotels zijn aan het strand gelegen. Ze hebben dan ook stuk voor stuk mooie stranden hoewel het ene strand wel mooier is dan het andere. Er zijn een aantal resorts die er echt bovenuit springen, we hebben het dan bijvoorbeeld over het Sunrise Garden Beach Resort, Dana Beach Resort, Marriott Beach en vele anderen. De stranden zijn voorzien van alle luxe. Zo heb je goede bedjes met matrassen en tafeltjes, goede douches, een rustige zee met lifeguards en diverse barretjes waar je wat te eten en drinken kunt halen. 

Wanneer het strand bij je hotel zit dan kan je uiteraard gratis gebruik maken van de bedjes en bijbehorende faciliteiten. Wanneer je niet in het hotel zit maar toch gebruik wilt maken van het strand en de bedjes dan is dit over het algemeen wel mogelijk. Hier zitten echter kosten aan verbonden die sterk kunnen verschillen. Bij het ene hotel gaat het slechts om een paar Euro terwijl het bij het andere hotel soms wel om tientallen Euro’s gaat. Wanneer je toegang moet betalen mag je normaal gesproken wel gebruik maken van alle all-inclusive faciliteiten van het hotel en ook van het zwembad. Eten en drinken kan je dus ook gratis doen op zo’n dag. Hierdoor wordt het al aanzienlijk interessanter om een dag bij een luxe hotel en strand te liggen.

Het is bijna altijd gewoon mogelijk om een hotel in te stappen en hier rond te kijken voordat je daadwerkelijk meteen toegang moet betalen. Je kunt wel even bedenken of je het waard vindt om toegang voor het hotel te betalen. Zo niet, dan ga je gewoon bij het volgende hotel kijken.

Publieke stranden
Met publieke stranden bedoelen we stranden die niet direct bij een hotel horen maar wel bij Hurghada horen. Deze stranden zijn erg populair onder de lokale bevolking en onder toeristen die een hotel hebben zonder eigen strand. De publieke stranden verschillen sterk in luxe. Sommige publieke stranden zijn ook voorzien van bedjes en hebben horeca waar je iets kunt eten en drinken, andere stranden hebben helemaal niets en kun je gewoon gratis je handdoekje neerleggen.

Op Egyptische feestdagen kan het bij de publieke stranden soms erg druk zijn. De lokale bevolking gaat op deze dagen met hele families een dagje naar het strand om gezellig samen te zijn en te picknicken. Rustig een dagje op het strand relaxen is dan niet mogelijk!

Publieke stranden zijn voor iedereen toegankelijk maar er zitten wel stranden bij waar je toegang moet betalen. De inkomsten worden gebruikt om de stranden te onderhouden en netjes te houden.