Snorkelen met dolfijnen in Hurghada

Een droom voor veel mensen is om één keer in je leven dolfijnen in het wild tegen te komen. Deze schitterende dieren kan je regelmatig tegenkomen in Hurghada wanneer je op een boot zit om bijvoorbeeld te gaan duiken. Als je veel geluk hebt is de kans zelfs aanwezig dat dolfijnen in de buurt van de kust komen en je ze vanaf het strand van je hotel kunt bewonderen. Maar hoe gaaf zou het zijn als je met deze prachtige dolfijnen kunt snorkelen en je onderdeel uitmaakt van de groep. Met deze excursie is het mogelijk!

De excursie
Vroeg in de ochtend word je opgehaald bij je hotel om vervolgens afgezet te worden bij de boot waar je de rest van de dag op zult verblijven. De boot is luxe en van alle gemakken voorzien. Tijdens het varen kan je heerlijk relaxen en genieten van zonnetje. Varend door het azuurblauwe water ga je op weg naar de plekken waar deze dolfijnen vaak verblijven. Deze dolfijnen leven uiteraard in het wild, het kan daarom zo zijn dat je ze niet tegenkomt op deze dag, er zit garantie op. Wees niet bang, de crew van de boot weet precies waar ze moeten zijn.

Eenmaal op de plek aangekomen zal je de dolfijnen al snel zien zwemmen. Pak je snorkel en ga het water in! Als je wilt zijn er zwemvesten te leen, vaak vindt men dit wel prettig zo op open zee. Ook zijn er gidsen op de boot die je graag helpen bij het snorkelen en je rustig houden.

Moe en voldaan na je eerste ervaring met zwemmen met dolfijnen in Hurghada is het tijd voor een lunch. Terwijl jij lekker in het water lag heeft de kok een prima lunch voor je gemaakt. Na de lunch vaar je naar de volgende plek waar je tussen de mooiste koralen kunt snorkelen en één van de mooiste onderwaterlevens ter wereld kunt zien.

Wanneer iedereen weer veilig op de boot is vertrekt deze weer naar Hurghada. Het is een lange dag die zo tussen de 8 en 9 uur in beslag neemt maar veel belangrijker is het feit dat dit een dag is die je nooit in je leven meer zult vergeten!

Reserveren en prijzen
Je zult begrijpen dat dit een populaire excursie is die veel mensen willen doen in Hurghada. Het is daarom verstandig om deze al tijdig en voor vertrek te reserveren. Wij werken hiervoor samen met Get Your Guide, een zeer betrouwbare partner die deze excursie aanbiedt. De prijs is nog geen 30 Euro per persoon en de service is geweldig!

Belangrijk
Omdat je de hele dag op zee bent en er ook zo goed als altijd zon schijnt is het belangrijk om je te beschermen tegen de zon. Er zijn schaduwplekken aanwezig op de boot maar soms ontkom je er niet aan om in de zon te komen en ook met snorkelen lig je in de zon in het water. Een zonnebrand met hoge factor is enorm belangrijk, maar ook een petje of een shirt aan is geen overbodige luxe. Hou het shirt ook aan met snorkelen als je wilt, verbranden op je rug komt veel voor tijdens het snorkelen!

Daarnaast is het belangrijk om veel te drinken. Dit is tegen betaling verkrijgbaar op de boot maar je kunt ook zelf een paar flesjes water meenemen in je tas.

Tip
Wanneer je in het bezit bent van je eigen snorkel, duikbril en zwemvliezen is het verstandig om deze mee te nemen. Je weet zeker dat het goed zit en dat de kwaliteit hiervan goed is. Zwemvliezen zijn niet noodzakelijk maar maken het snorkelen wel makkelijker.

Conclusie
Deze excursie is echt geweldig! Het is niet voor niets één van de meest gemaakte excursies in Hurghada. Niet twijfelen en snel boeken voordat het vol zit!