Rode Zee

Eén van de grootste toeristische trekpleisters van Egypte is zonder twijfel de Rode Zee. De Rode is een lange binnenzee die tussen Azië en Afrika in ligt. Er liggen in totaal 8 verschillende landen aan de Rode Zee maar wij gaan het hier hebben over het deel van de zee dat bij Egypte hoort.

Stranden
Wat is het fijn om tijdens je vakantie heerlijk te relaxen op het strand. Gelukkig zijn veel stranden hier uitermate geschikt voor. De meeste hotels langs de kust zijn in het bezit van keurig verzorgde zandstranden. Op deze stranden zijn vele faciliteiten, denk hierbij aan bedjes, horeca, toilet, douches, etc… Er zijn ook publieke stranden. De meeste badplaatsen hebben deze publieke stranden en hier komt de lokale bevolking ook gewoon naartoe. Deze worden niet toegelaten op de privé stranden bij de hotels. Als je in contact wilt komen met de locals is het leuk om naar het publieke strand te gaan, echter zijn de faciliteiten hier vaak minder uitgebreid.

Activiteiten
Er zijn volop activiteiten die je kunt ondernemen bij de Rode Zee. De meest belangrijke is het bewonderen van de onderwaterwereld. Voor de kust liggen vele riffen waar je een enorme diversiteit aan onderwaterleven kunt bekijken. Duiken, snorkelen, glasbodemboten, etc… De onderwaterwereld zorgt voor toerisme, een keerzijde van veel toerisme is dat dit ten koste gaat van de riffen. Zeker iets waar aan gewerkt wordt en veel beter op wordt gelet.

Surfen en kiten is ook erg populair. Een redelijk vlakke zee en veel wind zorgen voor de beste omstandigheden die je meer kunt hebben.

Badplaatsen
De Rode Zee heeft er voor gezorgd dat er op diverse plekken langs de kust toeristische badplaatsen zijn ontstaan. De meest bekende zijn Hurghada en Sharm el Sheikh maar de laatste jaren zijn ook El Gouna, Dahab, Marsa Alam en nog enkele andere plaatsjes populair en bekend geworden. Ze zijn nog niet zo druk als de eerder genoemde badplaatsen maar zijn zeker in opkomst.