Bellen en internet

Bellen en internet in Egypte
Ondanks het feit dat Egypte bekend staat om de oudheid kan het met de manieren van communicatie prima met de tijd mee. De bevolking is voorzien van de nieuwste telefoons en tablets en er is maar weinig verschil met hier in Nederland. Het internationale landnummer van Egypte is +20.

Bereik
In bewoonde gebieden mag je er vanuit gaan dat het bereik van internet en bellen prima is. 4G is de standaard. Er zijn 3 grote aanbieders van internet en bellen in het land, dit zijn Vodafone, Mobinil en Etisalat. Wanneer je buiten de bewoonde wereld of zelfs in de woestijn bent kan het gebeuren dat je weinig tot geen enkel bereik hebt, dat is niet meer dan logisch.

Goedkoop bellen in Egypte
Afhankelijk van het abonnement dat je in Nederland of België hebt afgesloten voor je telefoon kan je er vanuit gaan dat bellen hoge kosten met zich meebrengt. Als je toch veel wilt bellen is het aantrekkelijk om een lokale simkaart te kopen, let op, hiervoor moet je telefoon wel simlock vrij zijn. Je kunt natuurlijk ook via internet bellen met bijvoorbeeld Whatsapp of Skype. In dit geval is het weer gratis als je ergens op een vrij wifi netwerk zit.

Gratis wifi
In veel restaurants, hotels, cafe’s, etc… kan je gebruik maken van gratis wifi. Bij hotels is dit meestal in de lobby van het hotel. Je kunt hier altijd even bij de receptie om vragen. In restaurants staan vaak bordjes op tafel of bij de deur met de login en het wachtwoord om vervolgens gratis gebruik te maken van de wifi. Een goede manier om even aan het thuisfront te laten weten hoe het met je gaat en om je social media even bij te houden.