Blog

5 redenen waarom je Egypte moet bezoeken

Ons hoef je echt niet meer te overtuigen dat Egypte een land is dat je absoluut een keer in je leven bezocht moet hebben. Sterker nog, wij zijn er al diverse keren geweest en zullen er nog zeker vele keren in ons leven komen. Er is in het land zo veel te zien en te beleven dat we je hieronder een aantal redenen aandragen om je te overtuigen een keer naar Egypte op vakantie te gaan.

Egypte is een relatief goedkoop en het hele jaar geschikt om heen te gaan
Er zijn maar weinig bestemmingen die het hele jaar door geschikt zijn om heen te gaan op vakantie voor niet al te veel geld. Egypte is zo’n bestemming, je kunt hier zowel in de zomer als winter heen gaan en altijd genieten van een heerlijke zon. Wel is het zo dat het in de zomer flink warm kan zijn maar door het windje aan de kust vaak prima uit te houden. Prijzen voor een vakantie naar Egypte zijn relatief laag en je krijgt er veel in luxe voor terug.

De schitterende onderwaterwereld
Eén van de absolute hoogtepunten van Egypte is de Rode Zee met de prachtige onderwaterwereld. Er is geen vakantiebestemming dichterbij dan Egypte met duik- en snorkelmogelijkheden als hier. Vele soorten koraal en vissen met riffen die voor velen prima te duiken zijn. Het aanbod duikscholen is gigantisch dus er is niets wat je nog in de weg staat om de Rode Zee in te duiken. Goede duikbestemmingen zijn Hurghada en Marsa Alam.

De wereldberoemde piramides van Gizeh
De piramides van Egypte zijn één van de meest iconische bouwwerken op de wereld. Deze reusachtige driehoeken die midden in de woestijn uit de grond verrijzen roepen veel mysterie op. Er is zelf tegenwoordig nog zo veel aan de piramides dat we niet weten! Hoe hebben ze duizenden jaren geleden die loodzware blokken steen omhoog weten te krijgen zonder het gebruik van machines. Wat ligt er nog meer verstopt in de piramides? In Egypte heb je de kans om een bezoekje te brengen aan deze prachtige bouwwerken!

Ontdek de kracht van de Nijl
Ook de Nijl is weer zo’n bekende naam in het rijtje van beroemde rivieren op de wereld. De Nijl is een zeer belangrijke rivier in Egypte. Steden zijn er omheen gebouwd en er wordt veel handel gedreven. Wanneer je een Nijlcruise boekt is de rivier je vaarroute en brengt je naar de mooiste plekjes in Egypte. De Nijl is de slagader van het land waar nog iedere dag dagelijks veel mensen van afhankelijk zijn.

Fijne badplaatsen om tot rust te komen
Als je even heerlijk tot rust wilt komen van je drukke en stressvolle leventje in Nederland dan zijn de vele badplaatsen met mooie hotels in Egypte een absolute uitkomst. Ga lekker op een bedje liggen bij het zwembad of het strand en laat je in de watten leggen bij de fijne all-inclusive resorts. De populairste plaats is Hurghada, maar vergeet ook de plaatsen Dahab, Sharm el Sheikh en Marsa Alam niet. Stuk voor stuk hoogtepunten langs de kust van Egypte.