Nijlcruise door Egypte

De meeste toeristen in Egypte gaan voor een strandvakantie in één van de vele luxe hotels aan de Rode Zee. Ze willen hier vooral even bijkomen van de hectiek van thuis en heerlijk relaxen op het strand of aan het zwembad. Maar wist je dat Egypte een land is met een extreem rijke historie en dat dit ook heel interessant is om te bekijken? Doe daarom eens iets anders en ontdek een deel van Egypte vanaf het water door de enorm grote Nijl te bevaren met een luxe cruiseboot waar je zelf op overnacht. Geen hoge golven of wild water waar je doorheen zult moeten, nee juist het tegendeel hiervan, heerlijk rustig breed water met schitterende uitzichten.

De boten
Er liggen wel honderden cruiseboten in de Nijl om je de mooiste plekjes te laten zien. De luxe van deze boten is verschillend maar het is aan te raden om een luxe boot te nemen, de hygiëne is hierop simpelweg veel beter dan op de eenvoudige boten en dat is iets waar wij het met onze gezondheid beter op doen. De boten die veelal in de avond en nacht varen eet en slaap je. 

Een beetje afhankelijk van de luxe van de boot waar je mee vaart heb je een suite om in te slapen. Hierin zijn een badkamer, bed en zitje aanwezig. Vrijwel altijd heb je uitzicht naar buiten. De meeste cruiseboten in Egypte zijn 3-deks. Een bovendek waar je kunt zonnen, een middendek waar de meeste suites zijn en een benedendek waar over het algemeen de bar en eetzaal zijn.

Er liggen in totaal zo’n 250 – 300 cruiseboten in de Nijl in Egypte die in grote lijnen dezelfde route varen. Dit toont aan hoe populair het is om een Nijlcruise te maken.

Routes
Er zijn verschillende routes die de cruiseschepen afleggen in de Nijl. In grote lijnen vertrek je vanuit Luxor of Caïro richting het zuidelijk gelegen Aswan. Onderweg doe je meerdere plaatsen aan waar je de mogelijkheid krijgt om de meest indrukwekkende bezienswaardigheden te bezoeken. Wanneer je met een reisorganisatie reist is er vrijwel altijd een gids bij die je van alles kan vertellen over wat je ziet.

Het kan soms voorkomen dat je op het laatste moment een andere route gaat varen, dit komt omdat de rederij heeft besloten dit te doen. Veelal is dit vanwege drukte op het water waardoor er bij aanlegplaatsen geen plek is voor extra boten. Geen zorgen, uiteindelijk krijg je altijd alles te zien wat van te voren is afgesproken.