Weer Luxor

Luxor is gelegen in het binnenland van Egypte. De stad is gelegen aan de rivier de Nijl en is verder omringd door woestijn. Zeker in de zomer is Luxor één van de heetste plekken op aarde met temperaturen die al snel boven de 45 graden uitkomen met uitschieters tot boven de 50 graden. Dit klinkt niet alleen heel warm, het is het ook!

De zomermaanden zijn zoals hierboven al aangegeven erg heet. De zon schijnt ruim 12 uur per dag en doordat je midden in de woestijn zit is er in tegenstelling tot de badplaatsen aan de kust helaas geen verfrissende wind vanaf zee. Toch is het zeker wel de moeite waard om Luxor te bezoeken. Er zijn zoveel beroemde bezienswaardigheden die er ook in de zomer prachtig bij liggen. Smeer je goed in en kleed je verstandig tegen de zon. Luchtige kleding en een hoofddeksel zijn hierbij een vereiste. Daarnaast is het belangrijk om veel te drinken. Bij veel bezienswaardigheden kan je flesjes water kopen maar neem ook zelf ruim voldoende drinken mee. Bij sommige tempels kan je in de schaduw van de tempel staan, doe dit dan ook om de zon een beetje te ontlopen.

Het beste moment om Luxor te bezoeken is in de wintermaanden. De temperaturen van november tot en met maart liggen tussen de 20 en 30 graden wat nog wel prima uit te houden is. De lucht is droog waardoor het niet benauwd is. Ook in deze tijd van het jaar moet je oppassen dat je niet verbrandt want de zon kan nog steeds verraderlijk fel zijn.

Voor een bezoekje aan Luxor kan je je regenjas thuis laten. Gedurende het hele jaar valt er niet tot nauwelijks neerslag. In de maanden maart en april kan je last hebben van wind uit de woestijn. Vervelend bij de wind vanuit de woestijn is dat er geregeld woestijnzand in de lucht komt wat vervelend kan zijn voor de ogen, deze woestijnwind wordt ook wel sirocco wind genoemd.