Avontuurlijke woestijnsafari

Hoe vaak in je leven ben je in een land dat voor het merendeel uit woestijn bestaat? Reden te meer om er eens even flink gebruik van te maken. De woestijn heeft bij veel mensen het gevoel van saai en een grote zandbak. Over het algemeen klopt dat ook wel maar zeker voor een dagje kan je de woestijn op een avontuurlijke manier ervaren!

Met deze tocht wordt je in de ochtend door een stoere jeep bij je hotel opgehaald. Afhankelijk van het aantal mensen zit je met andere mensen in de jeep of zit je met je eigen groepje in de jeep. Deze jeep brengt je naar de woestijn. Uiteraard is de jeep voorzien van goed werkende airco, deze heb je wel nodig tijdens het verkennen van de Sahara. Het door de woestijn rijden is erg indrukwekkend, wist je dat sommige duinbergen echt heel hoog zijn? Je bestemming is een bedoeïenendorp in de woestijn. In dorp zie je hoe mensen overleven in de woestijn. Ze bevolking is volledig ingesteld op de hoge temperaturen overdag en de koude nachten. Door zich aan te passen aan de natuur hebben ze hier een prima bestaan.

Vanuit het bedoeïenendorp kan je een tocht op een kameel maken. Schrik niet als je op de kameel stapt, ze gaan nogal apart omhoog! Je rijdt vervolgens een tochtje op de kameel, een niet alledaagse bezigheid! Een tochtje op een quad is ook echt gaaf. Door het zand crossen en de heuvels op en af gaan is alleen voor de stoere mensen weggelegd, het kan er ruig aan toe gaan.

Als je moe begint te worden en trek krijgt zullen de bewoners van het dorp de BBQ aansteken en hier een heerlijke oosterse lokale maaltijd bereiden. Tijdens het eten is er een prachtige show met dans en muziek. Een romantisch kampvuur mag bij het diner  natuurlijk niet ontbreken! Na het eten zal de jeep je weer terug naar hotel brengen en zul je met een moe maar voldaan gevoel terugdenken aan deze geweldige dag!

Een dag in de woestijn vergt enige voorbereiding. Er zijn een paar spulletjes die je zeker mee moet nemen deze dag:

  • Zonnebrand! De zon is fel en niet overal is schaduw
  • Beschermende kleding, petje en zonnebril
  • Extra flesjes water
  • Een sjaaltje kan ook handig zijn tegen het fijne woestijnzand

Conclusie
Deze excursie is een absolute topper om vanuit Hurghada de woestijn en het leven in de woestijn ontdekken bij een traditioneel bedoeïenendorp. Een dag om nooit meer te vergeten!