Wrakken

De Rode Zee is een populaire bestemming voor duikers vanwege de prachtige onderwaterwereld en de vele wrakken die er te vinden zijn. Deze wrakken zijn overblijfselen van schepen die in de loop der jaren zijn vergaan of zijn gezonken tijdens oorlogen.

Een van de meest beroemde wrakken in de Rode Zee is het wrak van de SS Thistlegorm. Dit Britse oorlogsschip werd in 1941 gezonken door een Duitse bommenwerper en ligt nu op een diepte van ongeveer 30 meter. Het wrak is nog steeds in redelijk goede staat en bevat onder andere wapens, voertuigen en spoorwagons.

Een ander bekend wrak in de Rode Zee is het wrak van de SS Carnatic. Dit Britse stoomschip werd in 1869 gezonken na een aanvaring met een rots. Het wrak ligt nu op een diepte van ongeveer 18 meter en is een populaire bestemming voor duikers vanwege de prachtige koralen en vissen die er te zien zijn.

Er zijn nog vele andere wrakken in de Rode Zee te vinden, waaronder ook wrakken uit recentere tijden. Duiken naar deze wrakken is een unieke ervaring die de geschiedenis levend houdt en de onderwaterwereld van de Rode Zee verrijkt.