Winkelen in Sharm el Sheikh

In Sharm el Sheikh kan je meer dan duiken, snorkelen en op je strandbedje liggen, namelijk winkelen! Of je nu op zoek bent naar traditionele souvenirs, lokale ambachten of internationale merken, Sharm el Sheikh heeft voor elk wat wils. Ontdek hieronder de betoverende wereld van winkelen in deze bruisende stad.

Traditionele Souvenirs en ambachten

Een van de meest charmante aspecten van winkelen in Sharm el Sheikh is de overvloed aan traditionele souvenirs en ambachten die je kunt vinden in de lokale markten en bazaars. Maak een wandeling door de bruisende straten van de oude stad en verlies jezelf in een kleurrijke wirwar van winkeltjes die alles verkopen, van handgeweven tapijten en glinsterende juwelen tot exotische specerijen en parfums. Vergeet niet om af te dingen – het is een essentieel onderdeel van de ervaring!

Moderne winkelcentra

Voor degenen die liever winkelen in een meer moderne omgeving, heeft Sharm el Sheikh ook verschillende winkelcentra die een scala aan internationale merken en bekende retailers huisvesten. Het Soho Square-gebied is bijvoorbeeld een populaire bestemming voor winkelliefhebbers, met een keur aan boetieks, souvenirwinkels en restaurants. Of breng een bezoek aan de Naama Bay Mall, waar je alles vindt, van kleding en accessoires tot elektronica en cosmetica.

Bij winkelen in Egypte hoor afdingen

Een van de hoogtepunten van winkelen in Sharm el Sheikh is de kans om je onderhandelingsvaardigheden te oefenen tijdens het afdingen. In de lokale markten en souks wordt het verwacht dat je de prijs aanzienlijk verlaagt voordat je tot aankoop overgaat. Wees niet verlegen om een lagere prijs voor te stellen en wees bereid om een compromis te sluiten. Het afdingen is niet alleen een manier om een goede deal te krijgen, maar ook een leuke en interactieve manier om in contact te komen met de lokale cultuur.

Tips voor het Winkelen in Sharm el Sheikh

  • Onderhandel altijd: Vergeet niet dat afdingen een integraal onderdeel is van de winkelcultuur in Sharm el Sheikh. Neem de tijd om te onderhandelen en geniet van het proces.
  • Contant geld: Hoewel sommige winkels en kraampjes creditcards accepteren, is contant geld nog steeds de meest gangbare betaalmethode, vooral op lokale markten.
  • Respecteer de cultuur: Wees respectvol tegenover de lokale verkopers en handel altijd op een vriendelijke en beleefde manier.
  • Koop lokale producten: Steun de lokale ambachtslieden door traditionele Egyptische souvenirs en ambachten te kopen, zoals handgemaakte sieraden, papyrus en aardewerk.

Conclusie

Winkelen in Sharm el Sheikh is een onvergetelijke ervaring die zowel avontuurlijk als cultureel verrijkend is. Of je nu op zoek bent naar traditionele souvenirs, moderne mode of gewoon wilt genieten van de levendige sfeer van lokale markten, deze bruisende stad heeft voor elk wat wils. Dus pak je onderhandelingsvaardigheden in en ga op ontdekkingstocht naar de verborgen schatten van Sharm el Sheikh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *