Kolossen van Memnon

Ieder jaar is het een enorm lastig vraagstuk: waar gaan we naartoe op vakantie? Het is natuurlijk mooi dat je op vakantie kunt en dat je met je zuurverdiende geld leuke dingen gaat doen, maar dan wil je ook waar voor je geld en echt naar een bestemming waar je iets van leert of waar je iets gaat ervaren wat je in eigen land niet kunt ervaren. Als je beide dingen wilt, dan is Egypte een absolute aanrader om naartoe op vakantie te gaan. Maar je leest niet voor niets dit artikel, dus hoogstwaarschijnlijk ga je binnenkort naar Egypte of heb je plannen om naar het prachtige Egypte te gaan. Als je gaat, welke bezienswaardigheden moet je zien?

Zeer bijzondere beelden
Er zijn veel bezienswaardigheden in Egypte en eigenlijk kun je een mooie lijst maken van alles wat je wilt zien en met een auto door Egypte rijden en alles ook echt gaan zien. Want het is zonde als je naar Egypte gaat en niet alle bezienswaardigheden gaat bekijken. Wat je zeker moet gaan zien, dat zijn de Kolossen van Memnon die je nabij de prachtige stad Luxor kunt vinden. Egypte staat bekend om het enorm aantal geweldige beelden die nog steeds overeind staan en dat door de jaren heen. De Kolossen van Memnon zijn een voorbeeld beelden die je nog steeds kunt gaan bewonderen in Egypte. Maar waarom zijn deze beelden zo bijzonder?

Ooit was er de Dodentempel van Amenhotep III en de twee enorme standbeelden die samen de Kolossen van Memnon vormen zijn vanuit deze dodentempel overgebleven. Je kunt de twee grote standbeelden op de westoever van de Nijl vinden en dit is nabij Luxor. Als je dus een stedentrip hebt gepland naar Luxor, dan kun je gemakkelijk vanuit Luxor naar de Kolossen van Memnon rijden. Er worden ook speciale tours georganiseerd die je vanuit Luxor naar deze Kolossen van Memnon brengen. Dit is ook zeer aan te raden. Vaak laten deze tours je ook nog meer zien, dus zie je veel meer op een dag dan enkel deze twee standbeelden.

18 meter hoge standbeelden
Wist je trouwens dat de standbeelden gemaakt zijn van kwartsiet en dat deze beelden al meer dan 3400 jaar geleden zijn gebouwd? Daarnaast hebben de beelden een lengte van ongeveer 18 meter hoog en werden de beelden gemaakt in de groeve in Gizeh. Echt heel mooi!