Marsa Alam

Eén van de nieuwste en ook meest populaire bestemmingen van Egypte is Marsa Alam. Deze nieuwe badplaats ligt in het zuiden van het land en ligt op ongeveer 270 km ten zuiden van Hurghada. Het is een gewilde bestemming voor een weekje zon en strand en je kunt hier heerlijk tot rust komen.

In 2001 is het vliegveld nabij Marsa Alam geopend en vanaf dat moment is het kleine kustplaatsje in een sneltreinvaart gegroeid. Vele hotels zijn erbij gekomen en toeristen wisten deze plek goed te vinden. Toch is het er veel rustiger dan in bijvoorbeeld Hurghada of Sharm el Sheikh.

Geschiedenis
Net als veel andere kustplaatsen in Egypte was ook Marsa Alam een klein plaatsje tussen aan de ene kant de kust van de Rode Zee en de woestijn aan de andere kant. De bevolking leefde hier van mijnbouw, er werden smaragden en goud in de bergen gevonden. Tegenwoordig kan je de mijnen als excursie bezoeken wat best wel interessant is om te doen. De visserij was voor de bevolking een eenvoudige manier om aan voedsel te komen. Na het aanleggen van de luchthaven in 2001 is het toerisme echt op gang gekomen en is dit de belangrijkste inkomstenbron van Marsa Alam geworden.

Hotels
De meeste hotels in Marsa Alam zijn gelegen rondom de haven van Port Ghalib. Een moderne haven met meer dan 1000 ligplaatsen voor luxe jachten. Het merendeel van de hotels is luxe en voorzien van alles wat je normaliter nodig hebt als je op vakantie bent. Zo beschikken ze vrijwel allemaal over één of meerdere zwembaden, liggen direct aan het strand en de zee en verblijf je meestal op basis van het all-inclusive systeem. Op deze manier kan je heerlijk rustig genieten van alle hapjes en drankjes zonder dat daar gedurende de vakantie nog extra kosten voor gemaakt hoeven te worden.

Bezienswaardigheden en excursies
Het merendeel van de toeristen die naar Marsa Alam gaan zullen hierheen gaan vanwege de prachtige onderwaterwereld. Duiken in Marsa Alam (en ook snorkelen) is er populair omdat het nog veel ongerepter is dan plaatsen als Hurghada en Sharm el Sheikh. Er zijn veel duikscholen en duiken is zowel voor beginners als gevorderden geschikt.

Een ander goed idee is om een keer een excursie te maken naar bijvoorbeeld Luxor of Aswan. Leer hier meer over het oude Egypte en bezoek één van de vele prachtig bewaarde tempels die het land rijk is.

In de directe omgeving van Marsa Alam liggen twee nationale natuurparken, dit zijn Gebel Elba en Wadi al Gimal. Deze natuurgebieden zijn bekend om de grote diversiteit aan vogels en andere woestijndieren. Heerlijk om even tot rust te komen in een prachtig stukje natuur waar je het zeker niet zou verwachten.

Klimaat
Doordat Marsa Alam in het zuiden van Egypte ligt is het hier gedurende het hele jaar erg warm. De temperaturen in de zomer liggen zo tussen de 35 – 40 graden. Wolken zie je hier nauwelijks en ook regen komt hier niet tot nauwelijks voor. Om hier in de zomer te zijn moet je goed tegen de warmte kunnen en ook ruim voldoende zonnebrand meenemen. In de winter is het een geweldige bestemming. De temperaturen liggen dan zo rond de 25 graden wat echt heerlijk is. Ook in de winter zijn wolken en regen ver te zoeken wat Marsa Alam een heerlijke winterzon bestemming maakt.

Duiken Marsa Alam

Duiken Marsa Alam

Wellicht is dit momenteel wel één van de mooiste duikbestemmingen van Egypte met de meest ongerepte riffen en duiklocaties die ...