Winkelen in Hurghada

Wat is er nou lekkerder dan zo aan het einde van middag of lekker in de avond even lekker te gaan winkelen. Gezelligheid, drukte om je heen en lekker struinen naar nieuwe kleren, lekkers of een souvenirtje voor thuis. Je hebt het allemaal te koop in Hurghada maar je moet natuurlijk wel even weten waar je moet zijn, er zijn namelijk verschillende plekken in Hurghada waar je je spulletjes kunt kopen.

Downtown
Dit is het oudste deel van Hurghada. Het centrum van het eerste en meest iconische gedeelte van het oude Hurghada waar het allemaal begonnen is. Je vindt hier diverse winkeltjes waar je lokale kunst, kruiden en andere souvenirs kunt vinden. Overdag zijn het voornamelijk winkeltjes waar je naar binnen kunt, in de avond zie je allerlei kraampjes langs de weg verschijnen. Zeker de moeite waard om te bekijken.

Senzo Mall
Een groot winkelcentrum waar je voornamelijk heen gaat om echt te shoppen. Wanneer je hier naar binnen gaat vergeet je bijna dat je in Egypte bent omdat het zo’n modern winkelcentrum is met bekende merkwinkels. Adidas, Timberland en nog veel meer merken waar je kunt kijken, passen en kopen. Als je met je kids in Hurghada bent is het ook leuk om hierheen te gaan, er is namelijk een speelhal met springkussens en speelautomaten. Ten slotte is hier een uitgebreide supermarkt waar je ook veel westerse producten kunt kopen.

Hurghada Marina
Wellicht niet de beste plek om uitgebreid te winkelen hoewel er wel het e.e.a. kleine winkeltjes te vinden is. Je kunt hier wel lekker wandelen over de boulevard en lekker op een terrasje zitten bij één van de vele restaurantjes en barretjes.

Sekalla op Sheraton Road
Sekalla is echt een plek waar je geweest moet zijn als je een beetje leuk wilt winkelen. Vele grote en kleine winkeltjes met een gezellige sfeer. Tussendoor kan je heerlijk zitten bij diverse barretjes. Het is hier altijd gezellig druk met een goede mix tussen de toeristen en de locals door elkaar heen. Aanradertje!

Hotels
Veel grote hotels hebben eigen winkeltjes. Dit kan variëren van een klein souvenirwinkeltje tot een winkeltje waar je wat praktische zaken kunt kopen als bijvoorbeeld shampoo, zonnebrand of een lekker koekje. De prijzen zijn een stuk hoger in de hotel winkeltjes dan op straat. Dit komt hoofdzakelijk doordat de huur van de winkels in de hotels heel hoog is, dit moet worden terugverdient in de producten.

Afdingen
Zodra je een prijs vraagt in een winkel dan weet je zeker dat je een antwoord krijgt dat veel te hoog is. Afdingen hoort bij de cultuur en normaal gesproken is het zeker haalbaar om het product voor de helft te krijgen als wat ze er in eerste instantie voor vragen. Op het moment dat je niet de prijs krijgt die je ervoor wilt betalen kan je besluiten om weg te lopen. Als de verkoper achter je aan komt weet je dat je nog kunt onderhandelen, doen ze dit niet dan heb je de uiterste prijs bereikt en willen ze echt niet lagen. Veel producten kom je in veel winkels tegen, koop daarom niet te snel en kijk eerst even in een andere winkels wat de producten daar kosten. 

Opdringerige verkopers
Je zult al snel merken dat de Egyptenaren een volkje zijn die handel hoog in het vaandel hebben staan en dit op een hele andere manier doen dan dat wij gewend zijn. Ze roepen je binnen, bieden je thee aan en proberen je vervolgens van alles te verkopen. Even rustig rondkijken zit er op veel plekken niet in. Dit is iets wat je naast je moet kunnen neerleggen en je er niet te veel van aantrekken.