Vallei der Koninginnen

Als je op vakantie gaat naar Egypte en je de Vallei der Koningen gaat bezoeken, dan kan het bijna niet anders dan dat je er vol verbazing naar gaat kijken en dat, wanneer je teruggaat naar je hotel of ander vakantieverblijf, volledig onder de indruk gaat zijn van de Vallei der Koningen. Als dit het geval is, en die kans achten we groot, dan moet je ook zeker de Vallei der Koninginnen nabij Luxor in Egypte bezoeken. Wat is de Vallei der Koninginnen en in hoeverre verschilt deze van die van de Koningen? We gaan je in dit artikel en in de onderstaande alinea’s hier alles over vertellen, zodat iedere vraag van je wordt beantwoord.

Koninginnen en koningskinderen
Eigenlijk is de Vallei der Koninginnen ongeveer hetzelfde als de Vallei der Koningen. Dat wil zeggen dat het ook om een collectieve begraafplaats gaat waar farao’s uit het Nieuwe Rijk liggen begraven, alleen de Vallei der Koninginnen ligt iets zuidwestelijker ten opzichte van de Vallei der Koningen en in deze vallei liggen voornamelijk koningskinderen en koninginnen, zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden. De valleien liggen gelukkig niet enorm ver uit elkaar, waardoor het zeker aan te raden is als je een bezoekje aan Egypte en aan Luxor brengt om beide valleien te gaan bezoeken en zeker niet maar een van de twee te gaan bekijken.

Hiernaast waren er ook edelen uit het Nieuwe Rijk en deze edelen hadden in de Vallei der Koninginnen een eigen gedeelte waar zij hun eigen mensen konden begraven. Het mooie is dat toeristen deze vallei, net zoals het oostelijke deel van de Vallei der Koningen, nog steeds kunnen bezoeken. Er zijn zelfs een paar graven die extra populair zijn om te gaan bekijken vanwege het historische verhaal. Zo is er het graf van koningin Nefertari Merenmoet. Zij is de vrouw van Ramses II. Het bijzondere aan dit graf is dat het heel lang niet te bezoeken was en sinds het begin van de jaren negentig, na een grote restauratie, weer volledig te bekijken is.

Microklimaat van graf
Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar heb je ooit weleens iets vernomen van het microklimaat? Het microklimaat van het graf van Nefertari Merenmoet moet beschermd worden en daarom mogen niet zoveel bezoekers per dag dit graf bekijken. Als je graag dit graf wilt gaan bekijken, moet je hiervoor een speciale toegangskaart hebben. Het is aan te raden om deze voordat je op vakantie gaat al te reserveren en te kopen, zodat je er echt van verzekerd bent dat je dit graf kunt gaan bekijken. Het beperkt aantal bezoekers is goed, zodat het graf volledig intact blijft. We raden je in ieder geval echt aan om deze vallei te bezoeken.